Joutsan kulttuurikesä – tule kylään ja ylläty!

Joutsa tarjoaa monipuolisen kattauksen taidenäyttelyjä, konsertteja, ulkoilmakeikkoja, tapahtumia ja kesäisiä lähiruokaherkkuja keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Poikkea mökiltä tai jää yökylään!

 

Löydät tältä sivulta esittelyt Joutsan kulttuurikesän kohteista, Taidelaitos Haihatuksesta, Kineettisen taiteen talo KITA-galleriasta, Café Meijerinliiteristä ja Joutsan Joutopäivistä. Tiedot näyttelyistä, tapahtumista ja lipunmyynnistä löydät kohteiden omilta verkkosivuilta.

 

Lisätietoa Joutsan matkailusta, kuten majoituskohteista ja ravintoloista, saat Joutsan kunnan matkailusivuilta Visit Joutsa -osiosta.

Kulttuurikesän käyntikohteet

Taidelaitos Haihatus / Jousitie 68-70 / INFO

 

KITA – Kineettisen taiteen talo / Tokerontie 11 / INFO

 

Café Meijerinliiteri & Galleria Jäähuone / Kangasniementie 1052 / INFO

 

Joutsan Joutopäivät / Joutsan talomuseo, Museotie 2 /  INFO

 

Kesäkuu

Keskiviikko 12.6. klo 12 Ojanpientareelta -näyttelyn avajaiset. Galleria Jäähuone. Näyttely avoinna aina ke-su klo 12-18.  INFO

Perjantai 14.6. klo 18 Näkymättömyys –näyttelyn avajaiset. Kineettisen taiteen galleria KITA. Näyttely avoinna aina ke-su klo 11-18.  INFO

Lauantai 15.6. HAIHATUS25 -juhlavuosinäyttelyn avajaiset. Taidelaitos Haihatus. Näyttely avoinna aina ke-su klo 11-18. INFO

Lauantai 29.6. klo 20 Suonteen soitto -kesäkonsertti: Juurakko. Café Meijerinliiteri. LIPUT

Heinäkuu

Ke – su klo 11 – 18 HAIHATUS25 -näyttely. Taidelaitos Haihatus. INFO  

Ke – su klo 11 – 18 Näkymättömyys -näyttely. Kineettisen taiteen galleria KITA. INFO

Ke – su klo 12 – 18 Ojanpientareelta -näyttely. Galleria Jäähuone.  INFO

Pe – la 5.7. – 6.7. Slurps – kiertävä nykytaiteen näyttämö. Haihatus.  INFO

La – su 6.7.-7.7. Joutsan Joutopäivät. Talomuseo. INFO

Sunnuntai 7.7. klo 18 MusaSunnuntai: Jukka Nousiainen Trio. Taidelaitos Haihatus. LIPUT 

Perjantai 12.7. klo 19 Suonteen soitto: Jukka Perko PreBoppers. Café Meijerinliiteri. LIPUT

Sunnuntai 14.7. klo 18 MusaSunnuntai: Lyyti. Taidelaitos Haihatus. LIPUT 

Lauantai 20.7. Kylän Juuret vierailee Haihatuksessa (Underground Kantria) Liput 20/15.

Sunnuntai 28.7. klo 18 MusaSunnuntai: Eläkeläiset. Taidelaitos Haihatus. LIPUT

Lauantai 27.7. klo 19 Suonteen soitto: Piika emäntänä. Café Meijerinliiteri.  LIPUT

Elokuu

1.8. – 3.8. klo 12-18 Ojanpientareelta -näyttely. Galleria Jäähuone. INFO

1.8. – 25.8. ke-su klo 11-18 HAIHATUS25 -näyttely. Taidelaitos Haihatus. INFO

1.8. – 25.8. ke-su klo 11-18 Näkymättömyys -näyttely. Kineettisen taiteen galleria KITA. INFO

Perjantai 16.8. klo 19 Suonteen soitto: Kalevauva.fi. Café Meijerinliiteri. LIPUT

Perjantai 30.8. klo 19 Suonteen soitto: Syyyslaulu. Café Meijerinliiteri. LIPUT

Taidelaitos Haihatus

Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Taidelaitos Haihatus on kesänäyttelystä yhdeksi Suomen mielenkiintoisimmaksi kulttuurimatkailukohteeksi kasvanut taidenäyttelyiden, konserttien ja poikkitaiteellisten tapahtumien koti Joutsan Koiravuoressa. Haihatuksessa toimii myös kansainvälinen taiteilijaresidenssi.

Valtakunnallisesti tunnetun nykytaiteen kesänäyttelyn lisäksi Haihatuksessa järjestetään kesän mittaan MusaSunnuntai piknikkeikkoja ja monenlaisia tapahtumia ja toimintapäiviä.

Liput kesänäyttelyyn voi ostaa Haihatuksen lipunmyynnistä. Haihatus on museokorttikohde. Ennakkoliput MusaSunnuntai-konsertteihin on myynnissä Haihatuksen verkkokaupassa, Haihatus Shopissa: https://holvi.com/shop/haihatus

Café Meijerinliiteri | Galleria Jäähuone | Suonteen soitto

Kesäkahvila Café Meijerinliiteri sijaitsee kauniin vanhan maalaistalon idyllissä, 10 kilometriä Joutsan keskustasta Kangasniemelle päin. 1850-luvun kotitarvemeijeriin loihditussa kahvilassa tarjoillaan tuoretta kahvia, minttuteetä, raikasta raparperimehua sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia satokauden mukaan.

 

Kahvilapalvelujen lisäksi Meijerinliiterissä on tarjolla kiinnostava kattaus kulttuuria: Suonteen Soitto -kesäkonsertit, Galleria Jäähuoneen taidenäyttelyt sekä tilan rakennuksiin levittäytyvä pysyvä näyttely Juuret tarjoavat herkkuja kulttuurinnälkään. Aitoista löytyvät myös Design Pylsyn kesäputiikki ja kesämekkokirppis.

 

Meijerinliiterin uniikki konserttitila Jäähuone sijaitsee vuonna 1912 rakennetun kivinavetan vanhassa maitojenjäähdytystilassa, jäähuoneessa. Jäähuoneella järjestettävät Suonteen Soitto -kesäkonsertit tuovat Meijerinliiterin estradille joukon hienoja kotimaisia musiikintekijöitä. Kesän 2024 esiintyjät Löydät klikkaamalla täältä!

 

Kivinavetassa sijaitsee myös Café Meijerinliiterin rouhea taidegalleria, Galleria Jäähuone. Näyttelyt ovat avoinna kahvilan aukioloaikojen mukaan. Näyttelyihin on vapaa pääsy. Lisätietoja Galleria Jäähuoneesta saat :Täältä!

 

Café Meijerinliiterin rakennuksissa elää myös pysyvä Juuret-näyttely, joka herättää historian henkiin. Näyttely tuo lähelle tuttua ja tuntemattomampaakin koti-, maa- ja metsätalouden esineistöä vuosisatojen ajalta. Vinteiltä ja varastojen uumenista on löytynyt lukuisia aarteita rakastuneen rakuunan laulukirjasta (1849) separaattoreihin. Tervetuloa tunnelmoimaan!

Kineettisen taiteen talo KITA-galleria

KITA on kineettisen taiteen erityisgalleria Joutsassa. Kesällä 2022 avatussa Kineettisen taiteen talossa on esillä luonnonvoimat kiehtovalla tavalla yhdistävää, tavalla tai toisella liikkeeseen perustuvaa taidetta.

 

KITA sijaitsee aivan Nelostien kupeessa kauniilla rantatontilla. Vuosia tyhjillään ollut autiotalo on ehostettu erityiseksi kineettisen taiteen galleriaksi. KITA-galleria on Museokorttikohde.

 

Lisätietoja ja ajankohtaisasioita KITA-gallerian Facebook-sivulta!

Joutsan Joutopäivät

Kesäisiä kohtaamisia jo vuodesta 1972! Heinäkuussa järjestettävä legendaarinen Joutsan Joutopäivät on hyväntuulinen maaseudun perinteitä vaaliva kyläfestari, jonne kannattaa tulla tutustumaan kauempaakin. Yli 50-vuotiaassa kesäjuhlassa on vuosien varrella nähty upeita esiintyjiä ja tarjolla on ollut monipuolista tekemistä ja kokemista kaiken ikäisille.

Vuoden 2024 Joutopäivät järjestetään 6.-7.7.2024 Talomuseon alueella ja pääesiintyjänä kansaa villitsee Martti Servo & Napander!

Lisätietoja: Joutopäivien nettisivuilta

Skip to content