KITA 2024 – Taiteilijat

Kitagalleria Kesänäyttely 2024Taiteilijat 2024Historia

Elisa Hillgén

Elisa Hillgén on mikkeliläinen kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa valotaiteen parissa. Työssään hän tutkii valon ja erilaisten materiaalien vuoropuhelua, sekä heijastuksia, varjoja ja muita valon ilmiöitä. Hillgén työskentelee oman taiteen ohella valaistussuunnittelijana ja kaupunkivalaistuksen kehittämisprojekteissa sekä kulttuuritapahtumatuotannon parissa. Hän toimii lisäksi aktiivisesti alan yhdistyksissä, muun muassa Suomen valotaiteen seuran hallituksessa.

hamaradesign.fi

Mari Hokkanen

Helsinkiläisen valokuvataiteilija Mari Hokkasen teoksia leimaa esityksellisyys. Hokkasen työskentelyn lähtökohtia ovat subjektiiviset ja ekspressiiviset tulkinnat ja uudelleenjärjestelyt maailmasta. Improvisaatio ja kokeileva materiaalien käyttö ovat hänelle ominaisia työskentelymetodeja. Kierrätysmateriaaleista muokattujen lavasteiden ja kirkkaiden värien taakse piiloutuu usein synkkä viesti, jota naivistinen ilme pehmentää. Hokkanen työskentelee eri valokuvatekniikoiden, videon, tekstiilin ja veistoksellisen valokuvan parissa.

marihokkanen.com

Marianne Kurki

Marianne Kurki on helsinkiläinen kuvataiteilija, graafinen suunnittelija ja DJ.  Hänen raja-aitoja rikkova visuaalinen lähestymistapansa taiteen tekemiseen juontaa juurensa maalaamisen, serigrafian, valokuvauksen ja installaatioiden parissa työskentelystä. Viime aikoina Kurki on keskittynyt ryijyjen tuftaukseen ja tekstiilitaiteeseen. Tuftatessaan Kurki haluaa leikkiä ja kokeilla erilaisilla tekstuureilla, väreillä ja kuoseilla. Hänen taiteensa tarjoaa näkökulmia sekä tuttuihin että vaikeasti kuvailtaviin asioihin – jonkinlaisia välähdyksiä unimaailmaan, missä öinen kaupunki, neonvalot ja ihmisluonnon absurdius kohtaavat. 

mariannekurki.com

Antti Kytömäki

Antti Kytömäki on helsinkiläinen monialainen kuvataiteilija ja muusikko, jonka kineettisissä veistoksissa taiteen ja teknologian yhteentörmäys luo aistinvaraisia kokemuksia katsojalle. Kytömäki suuntaa huomionsa arkiympäristön rytmeihin ja virtauksiin, niiden synnyttämiin liikkeen koreografioihin ja tunneilmastoon jotka muodostavat inhimilliset sfäärit ja luonnonympäristön. Näiden tarkkaavaisten havaintojen pohjalta piirtyvät teokset, joiden ominaispiirteitä ovat jokapäiväisen uudelleensovittaminen ja -rytmittäminen. Kytömäki järjestelee yksitoikkoisuuden, huomaamattomuuden ja huomioonottamattomuuden hetket uudelleen taianomaisella tavalla ja huumoria unohtamatta. Hänen teoksiaan on hankittu kokoelmiin Suomessa ja ulkomailla.

anttikytomaki.com

Mimosa Pale

Mimosa Pale on yhteisötaiteilija, joka työskentelee kuvanveiston ja performanssitaiteen parissa. Liikkeen ja muodonmuutoksen elementit ovat hänen työnsä ytimessä. Kolmen vuoden ajan Berliinissä toiminut monitaiteellinen hattukauppa “Himo” kouli hänestä sosiaalisti suuntautuneen yhteisötaiteilijan. Pale työskentelee ja asuu perheineen Joutsassa, ja tekee yhteistyötä Taidekeskus Haihatuksen sekä Kineettisen taiteen talon KITA:n kanssa. Hän on jäsenenä naisista koostuvassa taiteilijakollektiivissa Artemisia Vulgaris.

mimosapale.com

Marloes van Son

Marloes van Son luo ääniä tuottavia esineitä, soittimia ja kokeellista musiikkia. Hän yhdistelee taiteellisessa työssään erilaisin tavoin elektroniikkaa, puutöitä ja ääntä, joiden kautta hän tutkii arjen laitteita ja luonnonilmiöitä. Marloesia kiehtoo ihmisten ja teknologian välinen vuorovaikutus, ja hän on tällä hetkellä erityisen innostunut käyttöliittymäsuunnittelusta.

www.marloesvanson.nl

Kestutis Svirnelis

Liettuasta kotoisin oleva Kęstutis Svirnelis työskentelee Stuttgartissa kineettisen veistostaiteen parissa. Hän käsittelee teoksissaan kulutusyhteiskuntaa, demokratiaa ja ihmisen roolia tuottamalla omien sanojensa mukaan absurdia taidetta absurdiin maailmaan. Vaikuttavat teokset toimivat materiaalien, liikkeen ja muodon avulla: kierrätystavara rinnakkain arvokkaiden materiaalien kanssa sekä näihin niveltyvät liikkeet saavat monia merkityksiä ja performatiivisä sävyjä. Hänen teoksensa ovat usein ilmatäytteisiä, liikkuvia  muoviobjekteja, jollainen nähdään myös Kitagallerian kesänäyttelyssä, joka on Kęstutis Svirneliksen ensimmäinen näyttely Suomessa.

www.svirnelis.art

Tuomo Vuoteenoma

Tuomo Vuoteenoma on joutsalainen monitaiteilija ja Kitagallerian taiteellinen johtaja. Hän soveltaa laajasti erilaisia materiaaleja veistoksiinsa, jotka saavat usein innoituksensa mielikuvituksellisista ja fiktiivisistä kehyskertomuksista. Teokset ovat lähes aina liikkeeseen perustuvia. Hän on kouluttautunut teolliseksi muotoilijaksi ja toiminut muusikkona, mutta on myöhemmin yhdistänyt ilmaisuvoimansa omintakeiseksi kuvataiteeksi Kitagalleriassa, jonne hän tuottaa useita teoksia vuosittain. Hänen taidettaan nähdään myös gallerioissa ja kulttuurikeskuksissa ympäri Suomen.

vuoteenoma.com

Skip to content