Tällä viikolla: Arkiset aukioloajat kesänäyttelyssä ja KITA:ssa sekä kesän viimeinen MusaSunnuntai 31.7.

Estomania 3-kesänäyttely taidelaitos Haihatuksessa tällä viikolla auki keskiviikosta lauantaihin kello 11-18 ja viimeisenä MusaSunnuntaina kello 11-22. Tämän jälkeen Haihatus on auki elokuun ensimmäisen viikon vielä normaalisti keskiviikosta sunnuntaihin kello 11-18, jonka jälkeen olemme auki maanantaista 8.8. alkaen vain lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-18 sekä tietyille ryhmille tilauksesta. Elokuussa toivotamme arkipäivisin tervetulleeksi muun muassa koululaisia ja erityisryhmiä. Voitte kysyä lisää erikseen sovittavista vierailuista haihatus@haihatus.fi.

Taidelaitos Haihatus on tänä kesänä saanut kunnian näkyä useammassakin arvostetussa mediassa. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri, kansanedustaja Maria Ohisalo vieraili Haihatuksessa 8.7. ja vierailustaan vaikuttuneena ministeri Ohisalo suosittelee Taidelaitos Haihatusta SuomiAreenan puheenjohtajatentissä 12.7.2022. Katso tentti kokonaisuudessaan SuomiAreena: Puheenjohtajatentti. Lisäksi esimerkiksi Keskisuomalainen on vaikuttunut pääkirjoituksessaan 24.7. siitä, että ”Haihatus on pienen Joutsan suuri vahvuus”. Lue pääkirjoitus tästä Pääkirjoitus 24.7.2022 |Keskisuomalainen.

Taidelaitos Haihatuksen vahvuuksia ovat muun muassa ITE-taide ja rajoja rikkova luovuus, ekologiset arvot, paikalliskulttuurin säilyttäminen ja kehittäminen sekä kaiken tekemisen takana oleva yhteisöllisyys. Haihatus on ylpeä itsestään, sillä nämä vahvuudet ovat mitä ilmeisimmin välittyneet ja koskettaneet myös kaikkia kesän ajan vierailijoita!

Ministeri Maria Ohisalon vierailu 8.7.2022. Kuvassa ilakoivat vasemmalla ministeri Maria Ohisalo, keskellä Haihatuksen toiminnanjohtaja Risto Puurunen ja Haihatuksen henki ry:n puheenjohtaja Sari Nummela.
Taidelaitos Haihatuksen heinäkuiset MusaSunnuntait ovat hyvä esimerkki yhteisöllisyydestä; Tapahtumat toteutetaan pääsääntöisesti vapaaehtoisten voimin!

KITA, kineettisen taiteen talo auki tällä viikolla viimeistä kertaa keskiviikosta sunnuntaihin kello 11-18. Elokuussa KITA on auki vain lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-18.

KITA on herättänyt mielenkiintoa hyvinkin laajasti ja yllättänyt useammankin vierailijansa monipuolisella liikkuvalla taiteellaan! KITA:sta kirjoitettua mm. Keskisuomalaisessa Kineettisen taiteen talossa jokin liikkuu aina (Artikkeli kokonaan luettavissa vain digilehden tilaajille) ja pientä videopätkää myös esimerkiksi YleAreenassa Joutsan tienlaidan uusi väriläiskä on yleisölle avattu kineettisen taiteen talo.

KITA sijaitsee osoitteessa Tokerontie 11, 19650 Joutsa. KITA:n parkkipaikat ovat ravintola Huttulan alueella, josta opastettu reitti perille. Taidetta löytyy sisätilojen lisäksi viihtyisältä piha-alueelta, jossa onkin mukava taidetta katsellessa nautiskella Huttulasta haetut päiväkahvit ja jäätelöt.

Kati Hyyppä: Haloo, kuuleeko metsä?

MusaSunnuntai 31.7.2022

Taidelaitos Haihatuksen heinäkuiset MusaSunnuntait alkavat olla tältä kesää paketissa.

Viimeinen MusaSunnuntai 31.7. starttaa klo 18, kun DJ Salmelan Muovisorvaamo lämmittelee yleisöä Radiopuhelimia, MARAS:ta ja Kometaa varten. Kometan soittoaika noin kello 18:30, jonka jälkeen noin kello 19:45 esiintyy MARAS ja illan päättävä Radiopuhelimet aloittaa noin kello 20:30. Tapahtuma toteutuu piknik-hengessä mutta alueella on myös K18-anniskelualue. jossa ostettavissa paikallisen panimon tuotteita. MusaSunnuntain jatkot juhlitaan Panimoravintola Kellarissa noin kello 23 alkaen ja lavan ottaa haltuun Pimeät päät. MusaSunnuntain kaikki soittoajat ovat viitteellisiä, fiilispohjaista touhuahan se musiikki on.

Liput ennakkoon 12/17 e www.holvi.com/shop/haihatus tai paikan päältä 15/19 e. Lipun hintaan sisältyy pääsy kesänäyttelyyn saman päivän aikana, joten kannattaa tulla paikalle ajoissa! K18-jatkoklubille vapaa pääsy.

MusaSunnuntain jatkoklubilla Pimeät Päät aka Pekka Merlin ja Venla Karkelo

Pimeät Päät yhdistää taidetta ja musiikkia. Tyylisuuntana on maailmanlopun synkkä elektroninen musiikki, joten rumpukoneita ja synia soitetaan synkästi ja kovaa.

Pimeät Päät MusaSunnuntain K18- jatkoklubilla klo 22:30 – panimoravintola Kellarissa (Jousitie 39, 19650 Joutsa) Klubille vapaa pääsy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Skip to content