HELTEET JA HEINÄKUUN HULINAT!

Onnistuneen kesäkuun loppumetreillä on aika kääntää katseet helteiseen heinäkuuhun. Viikonloppuna 1-3.7. koko Joutsa viettää Joutopäiviä. Haihatuksen viikko ja Joutopäivät-viikonloppu tarjoaa monipuolisia taiteen ja kulttuurin spektaakkeleita!

KITA- KINEETTISEN TAITEEN TALON AVAJAISVIIKONLOPPU

KITA, Suomen ainoa kineettisen taiteen galleriatalo, avataan perjantaina 1.7. kutsuvierastilaisuudella, jonka jälkeen KITA:n ovet ovat avoinna kaikille joutopäiväkävijöille lauantaina 2.7. ja sunnuntaina 3.7. klo 11-18. Gallerian ensinäyttelyn taiteilijat ovat Kati Hyyppä, Jari Johannes, Antti Immonen, Mimosa Pale, Walerija Peter ja Tuomo Vuoteenoma. Näyttelyn uumenissa on koettavana kineettisiä veistoksia, installaatioita, grafiikkaa, ääni- ja valotaidetta. KITA löytyy kahvila-ravintola Huttulan ”alapihalta”. Autojen ja moottoripyörien parkkipaikat sijaitsevat Huttulan pihassa, josta lähtee kävelyreitti KITA:n uumeniin.

KITA on avoinna Joutopäivät-viikonlopun jälkeen heinäkuussa ke-su kello 11-18 ja elokuun viikonloput la-su 11-18.

KITA:n juliste/Jari Johannes

AINUTLAATUINEN MEGA MAD IN FINLAND -SIRKUSESITYS

Sunnuntaina 3.7. klo 15 Haihatuksen piha-alueella toteutuu eksoottinen, upea ja erilainen, monta eri taiteenlajia yhdistävä Mega Mad In Finland -sirkusesitys, jossa tarkastelun alla on suomalainen kansallisidentiteetti, ilman turhanpäiväistä romantisoimista. Mad in Finland, suomalais-ranskalainen taiteilijaryhmä, käsittelee aihetta sirkukselle ominaisella absurdiudella, lempeydellä, huumorilla ja aimoannoksella itseironiaa. Sirkusesitys alkaa kello 15 ja päättyy noin kello 16:30. Esityksen päätteeksi vieraille saattaa tarjoutua hieman erikoisempi saunomismahdollisuus, joten eikun vaan pyyhettä ja uikkaria mukaan 🙂

Haihatuksessa koettava Mega Mad in Finland on Mad in Finland -teoksen kymmenvuotisjuhlaesitys, jossa mukana ovat taiteilijat Sanja Kosonen, Elice Abonce Muhonen, Karita Tikka, Mirja Jauhiainen, Nelli Kujansivu, Rosa Autio, Milla Lahtinen ja Jenni Kallo. Esitys nähdään Joutsan lisäksi tänä kesänä vain Tampereella ja Pusulassa.

Keskiviikosta lauantaihin (29.6.-2.7.) Haihatuksen KesäKinossa nähdään Elice Abonce Muhosen ”Mad in Finland”- dokumentti-fiktio, jossa seurataan Mad in Finland -teoksen sirkustaiteilijoiden elämää. Elokuvan poikkeuksellinen tekotapa noudattelee sirkusesityksen logiikkaa. Elokuva näytetään klo 16, kesto 65min.

Mega Mad In Finland -sirkusesitys ja elokuva sisältyy kesänäyttelylipun hintaan.

Mega Mad In Finland -julisteen kuva/Klara G

MUSASUNNUNTAI; MUSIIKKIA MARGINAALISTA, PIKNIKHENGESSÄ

Sunnuntaina 3.7. kello 18 startataan koko perheen piknikhenkiset MusaSunnuntait. Lavalla nähdään pitkän linjan indiekulttibändin, autotallirockin kummisedäksikin kutsuttujen 22-Pistepirkkojen lisäksi oululainen Roku Rousu & The I.O.N.S -yhtye. MusaSunnuntaissa syödään paikallisia herkkuja, K18-anniskelualueella nautitaan Varastopanimon juomia ja viihdytään kesän parhaassa keikkaseurassa. MusaSunnuntai alkaa kello 18 ja päättyy kello 22, jonka jälkeen jorataan jatkoklubilla ravintola Kellarissa.

MusaSunnuntain liput verkkokaupasta Haihatus Shop (holvi.com) tai paikan päältä. Lipun hintaan sisältyy pääsy Estomania 3 -kesänäyttelyyn saman päivän aikana ja sunnuntaina 3.7. lisäksi Mega Mad In Finland -sirkusesitys.

Ensimmäinen MusaSunnuntai-juliste/Hilma Harju

ERNIE’S POP UP SPA: HIUSTAIDETTA BY ERNEST TRUELY

Joutopäivät lauantaina ja sunnuntaina on Haihatuksessa mahdollisuus päästä osaksi hiustaidetta Ernie’s Pop Up Spassa, jossa hiustenleikkaus tarkoittaa paljon enemmän kuin vain hiusten leikkausta…Ole rohkea ja istahda Ernien penkkiin!

Ernest Truely , Ernie’s Pop Up Span hiustaidetta avajaisissa./Ilona Savitie

ESTOMANIA 3 -KESÄNÄYTTELY HERÄTTÄÄ AJATUKSIA HEINÄKUUSSAKIN

Haihatuksen kesänäyttely Estomania 3 jalkautuu paitsi taidetalojen Galleria ja Fantasia sisälle niin myös Haihatuksen pihapiiriin. Galleria-talossa taidetta on tehty muun muassa ruokahävikistä ja Fantasiassa yhdistyvät taide ja ääni-installaatiot. Ulkona ihmetellään maitolaiturilta kuuluvia ääniä ja ITE-pellon taideteosta, joka näkyy vaikkei näykään…. Kesän uutuudessa, KesäKinossa nähdään näyttelyn aukioloaikoina elokuvia virolaisohjaaja Veiko Õunpuulta. Kesänäyttely on avoinna ke- su kello 11-18.

Ja lopuksi sananen menneestä kuusta. Haihatuksen kesäkuuhun kuuluivat muun muassa mukavissa tunnelmissa sujunut Estomania 3 -kesänäyttelyn avajaisviikonloppu, näyttelyvieraille maistuneet kioskin herkulliset munkkikahvit ja taitailijaresidenssiin yhteistyökumppaneiden avulla asennetut pimentävät kaihtimet! Hyvin onnistuneen kesäkuun loppumetreillä onkin luontevaa kääntää katseet heinäkuuhun ja toivottaa:

”TERVETULOA HAIHATUKSEEN HELTEET JA HEINÄKUISIIN HULINOIHIN KAIKKI TAITEESEEN JA KULTTUURIIN HULLAANTUNEET!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *