Residenssi

Taiteilijaresidenssi kaikkien alojen taiteilijoille ja taideopiskelijoille

Haihatus on inspiroiva, kansainvälinen ja rento työskentelyresidenssi, jossa on sekä suomalaisia että ulkomaalaisia taiteilijoita. Residenssiin voi tulla yksin tai vaikka työryhmän kanssa.

Yhteiset työskentelytilat tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen kuvataiteesta näyttämötaiteisiin ym. Joutsassa on hyvät ulkoilumaastot, maksuton kuntosali ja kirkonkylän kaikki palvelut kävely- tai pyörämatkan päässä.

Residenssitaiteilijoiden on mahdollista osallistua Haihatuksen vuosittaiseen Haihatus International -yhteisnäyttelyyn. Tänä vuonna näyttely järjestetään syys-lokakuussa 2021.

HAETKO INSPIRAATIOTA LUONNOSTA, VAI KAIPAATKO EHKÄ AIKAA PANOSTAA TAITEEN TEKEMISEEN TÄYSILLÄ?

Haihatuksen toiminta ja ohjelma on vapaata ja taiteilijalähtöistä. Taiteilijoilla on mahdollisuus residenssijaksonsa aikana järjestää tapahtumia ja esityksiä oman taiteensa esille tuomiseksi ja osallistua vuosittain järjestettävään residenssitaiteilijoiden ryhmänäyttelyyn. Omaan työskentelyyn keskittyminen on myös mahdollista.

TILAT JA VÄLINEET

Taidelaitoksen kolme taloa Utopia, Fantasia ja Haihatus ovat taiteilijoiden käytettävissä. Yhteensä tilaa on n. 1500m2. Residenssin kuusi majoitushuonetta (17 – 23m2) sijaitsevat Utopian yläkerrassa ja niissä on jokaisessa oma pienoiskeittiö. WC- ja suihkutilat ovat yhteisissä tiloissa.

Yhteisessä käytössä on erilaisia työskentely- ja harjoitustiloja (10- 60m2), yhteinen keittiö, oleskelutilaa, sauna, pyykkitupa, näyttelytalo Haihatus, tapahtumatalo Fantasia ja suuri piha-alue. Esittävän taiteen harjoitustila Fantasia-talossa varataan kerrallaan yhdelle taiteilijalle tai ryhmälle / kuukausi. Kuvia Haihatuksen tiloista löydät Flickristämme.

Työtiloissa on monenlaisia kuvataiteen välineitä ja materiaalia yhteiseen käyttöön. Kellarin ja puutyöverstaan työkalut ovat kaikkien käytettävissä. Fantasiassa on tanssijoille hyvä puulattia ja tanssimatot. Lisäksi on käytettävissä langaton internet, tulostin, kaksi projektoria, mediaplayereitä, näyttöjä, kaksi kitaraa, urkuharmoni, PA-laitteet, mikrofoni, ym.

HINNAT 2021

500 € / kuukausi / henkilö
800 € / tuplahuone / 2 henkilöä tuplahuoneessa
300 € / lyhyt residenssi / henkilö
500 € / lyhyt residenssi / 2 henkilöä tuplahuoneessa
100 € / varausmaksu

Residenssiä varatessa voit maksaa 100 € varausmaksun, joka vähennetään residenssin kokonaissummasta, tai varauksen kokonaisuudessaan residenssijaksoa edeltävän kuukauden 10. päivänä. Haihatus käsittelee hakemukset lähes päivittäin joten vastauksen saa nopeasti.

Allergisten on hyvä huomioida että Haihatuksessa asuu kaksi kissaa ja yksi (kiltti) koira.

Maksuun sisältyy majoitushuone (17-23m2) ja oikeus työskentelytilan (10-50m2) tai esittävän taiteen harjoittelutilan (60m2) ja yleisten tilojen käyttöön, Matka- ja elinkustannukset taiteilija maksaa itse.

Haihatus tarjoaa silloin tällöin myös maksuttomia residenssejä suomalaisille taiteilijoille, taidekulttuurin toimijoille ja alan opiskelijille muutaman tunnin päivittäistä työtä vastaan. Työ räätälöidään monista taidelaitoksen ylläpidon tehtävistä sopivaksi tekijälleen.

SIJAINTI JA AJANVIETEMAHDOLLISUUDET

Haihatus sijaitsee Joutsan kirkonkylässä, Keski-Suomessa nelostien varrella, Heinolan ja Jyväskylän puolessa välissä. Joutsa on pieni maalaiskylä, jonka palvelut ovat Haihatuksesta 1,5 km polkupyörä- tai potkukelkkamatkan päässä. Joutsassa on kauppoja, ravintoloita, elokuvateatteri, lenkkipolkuja, pitkospuupolku, Leivonmäen kansallispuisto, päivittäin avoinna oleva maksuton kuntosali ja hyvä kirjasto.

Taidelaitoksen polkupyörät, potkukelkat, sukset ja luistimet ovat vapaasti käytettävissä. Henkilöauton käytöstä voidaan sopia polttoainekuluja vastaan.