Residenssi

Haihatus on inspiroiva, kansainvälinen ja rento työskentelyresidenssi, jossa on työskennellyt sekä suomalaisia, että ulkomaisia taiteilijoita jo vuosikymmenen ajan. Residenssiin voi tulla yksin, kaksin tai koko työryhmän kanssa.

Monipuoliset ja laadukkaat työskentelytilat tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen kuvataiteesta musiikkiin ja näyttämötaiteisiin. Keskellä kauneinta Järvi-Suomea sijaitsevassa Joutsassa on loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja liikkumiseen (mm. Leivonmäen kansallispuisto, uimaranta, huippukuntoiset hiihtoladut, maksuton kuntosali), oman kylän elokuvatetteri Joutsan Kino ja muut kirkonkylän palvelut löytyvät kävely- tai pyörämatkan päässä.

Haihatuksen toiminta ja ohjelma on vapaata ja taiteilijalähtöistä. Taiteilijoilla on halutessaan mahdollisuus residenssijaksonsa aikana osallistua Haihatuksen ”Fantastiset iltamat”-tapahtumasarjaan, jonka ohjelma muotoutuu näyttelyistä, musiikista, nykysirkuksesta, performanssitaiteesta

TILAT JA VÄLINEET

Taidelaitoksen kolme taloa Utopia, Fantasia ja Galleria-talo ovat taiteilijoiden käytettävissä. Yhteensä tilaa on n. 1500m2. Residenssin kuusi majoitushuonetta (17 – 23m2) sijaitsevat Utopian yläkerrassa ja niissä on jokaisessa oma pienoiskeittiö. WC- ja suihkutilat ovat yhteisissä tiloissa.

Yhteisessä käytössä on erilaisia työskentely- ja harjoitustiloja (10- 60m2), yhteinen keittiö, oleskelutilaa, sauna, pyykkitupa, galleriatalo, tapahtumatalo Fantasia ja suuri piha-alue.

Työtiloissa on monenlaisia kuvataiteen välineitä ja materiaalia yhteiseen käyttöön. Kellarin ja puutyöverstaan työkalut ovat kaikkien käytettävissä. Fantasiassa on tanssijoille hyvä puulattia ja tanssimatot. Lisäksi on käytettävissä langaton internet, tulostin, kaksi projektoria, mediaplayereitä, näyttöjä, kaksi kitaraa, urkuharmoni, PA-laitteet, mikrofoni, ym.

HINNAT 2024

1 kk residenssi, sisältää työtilat ja majoituksen:

660 e / 1hh

990 e / 2hh

Työryhmän residenssisopimus neuvotellaan tapauskohtaisesti (hintaan vaikuttavat työryhmän koko ja käytettävien työtilojen tarve). Lisätiedot: residency@haihatus.fi (Huom! Viestit vain englanniksi)

Tullessasi valituksi residenssiin, ensimmäinen kuukausimaksu tulee suorittaa viikon sisällä valinnasta. Vaihtoehtoisesti voit maksaa varausmaksun (100€ / henkilö), joka vähennetään kokonaissummasta. Kokonaissumma (ensimmäisen kuun vuokra) tulee olla maksettuna viimeistään kuukautta ennen residenssijakson alkua.

Allergisten on hyvä huomioida että Haihatuksessa asuu kaksi kissaa ja yksi (kiltti) koira.

Maksuun sisältyy majoitushuone (17-23m2) ja oikeus työskentelytilan (10-50m2) tai esittävän taiteen harjoittelutilan (60m2) ja yleisten tilojen käyttöön, Matka- ja elinkustannukset taiteilija maksaa itse.

 

SIJAINTI JA AJANVIETEMAHDOLLISUUDET


Haihatus sijaitsee Joutsan kirkonkylässä, Keski-Suomessa nelostien varrella. Helsingistä Haihatukseen ajaa reilussa 2 tunnissa, Jyväskylään on alle tunnin matka. Joutsa on pieni maalaistaajama, jonka palvelut ovat Haihatuksesta polkupyörä- tai potkukelkkamatkan päässä. Joutsassa on kauppoja, ravintoloita, elokuvateatteri, lenkkipolkuja, pitkospuupolku, Leivonmäen kansallispuisto, päivittäin avoinna oleva maksuton kuntosali ja hyvä kirjasto.

Taidelaitoksen polkupyörät, potkukelkat, sukset ja luistimet ovat vapaasti käytettävissä. Henkilöauton käytöstä voidaan sopia polttoainekuluja vastaan.

Saavutettavuudesta löydät tietoja: Täältä

RESIDENSSIHAKEMUS

Taidelaitos Haihatuksen kansainvälisen taiteilijaresidenssin haku syyskaudelle 2024 päättynyt 15.4.2024.

 

Skip to content