Saavutettavuus

Taidelaitos Haihatus sijaitsee kilometrin päässä Joutsan kirkonkylältä. Kartan ja saapumisohjeet löydät täältä

Taidelaitos Haihatuksen näyttelytoimintaa on jalkautunut useamman eri rakennuksen lisäksi myös Haihatuksen pihapiiriin. Alueella kuljetaan hiekkateitä- ja polkuja pitkin. ITE-taidepelto on nimensä mukaisesti pellolla, johon kulkuväylät on ajettu ruohonleikkurilla. Alueella on sorapäällysteinen parkkialue autoille ja moottoripyörille. Polkupyöräparkki on erikseen nurmialueella.

Useimpien rakennusten sisäänkäynneissä on rappuset. Galleria-taloon pääsee sivuovesta erikseen asetettavaa ramppia pitkin. Ramppi asennetaan vieraan pyynnöstä. Galleria-talon kapeimmat oviaukot ovat 80cm ja korkeimmat kynnykset ovat 7cm. Käytävät ovat leveitä, mutta teokset saattavat kaventaa kulkuväyliä paikoittain. Näyttelyssä saattaa olla pimennettyjä huoneita ja niiden videoteoksissa saattaa olla voimakkaita valoja. Galleria-talon yläkertaan johtavat jyrkät portaat ja yläkerran lattia on epätasainen. Erityishuomiota vaativat näyttelytilat on merkitty erikseen.

Esteettömin näyttelyrakennus on kynnyksetön Fantasia, jonne pääsee kiinteää, 94 cm leveää puista ramppia pitkin. Sekä rampille että sisäänkäynnille on noin 5cm kynnys. Fantasiassa sijaitsee myös esteetön wc-tila.

Otathan huomioon, että kaikki Haihatuksen alueen wc-tilat ovat sukupuolittamattomia. Galleria-talossa on kolme yleisövessaa ja Fantasia-talossa yksi. Galleria-talon vessojen oviaukot ovat 60cm leveitä. Niihin on kaikkiin 5-7cm kynnys.  Sisäänkäynnin lähin vessa (C6) on 95cm leveä ja etäisyys WC-istuimesta lavuaariin on 90cm. WC-istuimen molemmin puolin jää tilaa noin 25cm. Kaksi muuta vessaa (B6 ja B5) ovat leveämpiä jättäen WC-istuimien ja seinien väliin noin noin 40cm. WC-istuimien ja lavuaarien väliin jää noin 60cm. Fantasia-talon vessa on tilavampi. Oviaukon leveys on 80cm ja kynnyksen korkeus 2cm. WC-istuimen oikealla puolella on 45cm, vasemmalla puolella 70cm ja edessä 100cm tilaa.

Huomioithan, että Haihatuksen alueella on tilaa myös lemmikkieläimille. Talon omia, vapaasti liikkuvia kissoja ovat Korhonen ja Räisänen ja lisäksi alueella on välillä residenssiasukkaiden ja taitelijoiden lemmikkejä, jotka ohjeistetaan pitämään mahdollisuuksien mukaan kytkettyinä.

Haihatuksen alueen saavutettavuusselosteen voit ladata Saavutettavuusseloste 2022.

KITA, kineettisen taiteen galleriatalon näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa. Sisään päästään kiviportaita pitkin. KITA on rakennettu vanhaan taloon, joten talossa on kapeahkot porraskäytävät ja oviaukot. KITA:n galleriatalon sisänäyttelytila ei ole esteetön. Kineettistä taidetta voi kokea esteettömästi hyvinhoidetulla ulkoalueella, jossa liikutaan vapaasti nurmialueella. KITA:ssa ei ole asiakaswc-tiloja mutta lähimmät esteettömät wc-tilat löytyvät kahvila-ravintola Huttulasta. KITA: parkkipaikat sijaitsevat myös Huttulan pihassa, josta on opastettu reitti KITA:an. Tarvittaessa KITA:n sisääntulon lähelle pääsee myös autolla.

Ota yhteyttä, jos haluat varmistaa saavutettavuustietoja tarkemmin, tai jos sinulla on niistä palautetta. haihatus@haihatus.fi

Accessibility information in English here