Äkillisiä taudinpuuskia, metakkaa ja tapaamisia taiteen äärellä – Haihatuksen kesänäyttely on täynnä Kohtauksia

Tiedote 4.3.2019

Taidelaitos Haihatuksen juhlavuosi on ylistys rajattomalle luovuudelle ja taiteelle, sekä ihmisille sen ympärillä. 20-vuotisjuhlanäyttelyn nimi ja teema on ”Kohtauksia”. 29.6.2019 avattavan kesänäyttelyn kuratoivat kuvataiteilijat Pauliina Turakka Purhonen, Kalle Turakka Purhonen, Tiia Matikainen ja Pasi Mälkiä.

”Sanakirjamääritelmän mukaan kohtaus voi olla äkillinen taudinpuuska, riita, metakka tai selkkaus, näytelmän tai elokuvan jakso, tai tapaaminen. Haihatuksen kesänäyttely tulee olemaan täynnä kaikenlaisia kohtauksia”, Pasi Mälkiä lupaa.

Haihatus on kulkenut pitkän tien vuonna 2000 perustetusta ITE-taiteen näyttelystä kansallisesti arvostetuksi taidelaitokseksi.

“Haihatuksen vahvuus on sen ihan omanlaisessaan hengessä, jossa yhdistyy kunnianhimoinen ja kantaaottava taide, sekä rento ja elämänmakuinen ote kaikkeen tekemiseen. Haihatuksessa vapaa taide ja sen tekeminen ovat aina olleet arvo sellaisenaan, ilman turhaa pönötystä tai protokollaa”, Pauliina Turakka Purhonen sanoo.

Paitsi taide, Haihatuksen vahvuus ovat myös ihmiset sen ympärillä. Haihatuksen mottona on alusta asti ollut Rajaton luovuus on jokaisen oikeus. Juhlavuonna tähän panostetaan aivan erityisesti.

”Satsaamme kohtaamisiin ja toivomme uusia kävijöitä, myös niitä, joille taide ei ole niin tuttua. Haihatusta kannattaa tulla kokeilemaan!”, taidelaitosta pyörittävän Haihatuksen henki ry:n puheenjohtaja Ellinoora Auvinen kannustaa.

Kohtauksia -kesänäyttelyn taiteilijakattaus esitellään kevään aikana.

Kohtauksia – Haihatus 2019

Jousitie 68-70
19650 Joutsa
Avoinna 29.6.-4.8.2019 joka päivä klo 11-18
Ryhmille tilauksesta 16.8.2019 saakka.
Liput 12€/10€/3€ (lipulla pääsy näyttelyyn koko kesän)

Haihatus 2019 -kesänäyttelyn kuratoivat kuvataiteilijat Pauliina Turakka Purhonen, Tiia Matikainen, Pasi Mälkiä ja Kalle Turakka Purhonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Skip to content