Avoin haku taiteilijaresidenssiin auki 31.5. saakka

Haihatuksen taiteilijaresidenssi on tarkoitettu kaikkien alojen taiteilijoille ja taideopiskelijoille. Tässä haussa voit hakea residenssiin syyskaudelle 2022 (syys-joulukuu) ja kevätkaudelle 2023 (tammi-toukokuu). Residenssijaksot ovat pituudeltaan 1-3 kuukautta.

Eteläisessä Keski-Suomessa sijaitseva Haihatus on inspiroiva, kansainvälinen ja rento työskentelyresidenssi, jossa on jo vuosikymmenen ajan vieraillut sekä suomalaisia, että kansainvälisiä taiteilijoita ja työryhmiä. Residenssiin voi tulla yksin, kaksin tai koko työryhmän kanssa.

Yhteiset työskentelytilat tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen kuvataiteesta musiikkiin ja näyttämötaiteisiin. Haihatuksen toiminta ja ohjelma on vapaata ja taiteilijalähtöistä. Syys- ja kevätkaudella Haihatuksessa järjestetään mm. Fantastiset iltamat – tapahtumia, joihin taiteilijoilla on halutessaan mahdollisuus osallistua oman taiteensa esille tuomiseksi. 

Taidelaitoksen kolme taloa: satavuotias päärakennus Utopia, tapahtumatalo Fantasia ja näyttelytalo Haihatus ovat taiteilijoiden käytettävissä. Yhteensä tilaa on n. 1500m2. Residenssin kuusi majoitushuonetta  sijaitsevat Utopian yläkerrassa. Yhteisessä käytössä on monenkokoisia työskentely- ja harjoitustiloja, yhteinen keittiö, oleskelutilaa, sauna, pyykkitupa ja suuri piha-alue.

Loistavien kulkuyhteyksien varrella sijaitsevassa Joutsassa on hyvät ulkoilumaastot (hiihto, patikointi vaikka Leivonmäen kansallispuistossa, yleinen uimaranta), maksuton kuntosali, oma elokuvateatteri “Joutsan Kino”, ja kirkonkylän kaikki palvelut kävely- tai pyörämatkan päässä. Voit nauttia luonnon rauhasta kauniissa järvi-suomalaisessa pikkukunnassa ja halutessasi hypätä tunnin välein kulkevaan bussiin kohti Jyväskylää, Lahtea tai Helsinkiä.

Lähetä residenssihakemuksesi (syys 2022 – kevät 2023) 31.5.2022 mennessä. Hakulomakkeen löydät täältä: https://haihatus.fi/residenssihakemus/

Lisätietoja antaa Haihatuksen residenssi-isäntä, talontaiteilija Benjamin Phillips Nozdrachev: residency@haihatus.fi (in English, please)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Skip to content