**PÄÄTTYNYT** Avoin teoshaku Valon Haihatus – Varjoja ja heijastuksia 2021

Kuva: Benjamin Phillips Nozdrachev

Taidelaitos Haihatus kutsuu eri taiteenalojen taiteilijoita, tekijöitä ja esiintyjiä tuomaan teoksensa esille lokakuun viimeisenä viikonloppuna (pe-su 29.-31.10.) järjestettävään poikkitaiteelliseen Valon Haihatus – Varjoja ja heijastuksia -näyttelyyn. Haihatuksen avoin teoshaku on auki toukokuun 2021 loppuun saakka.

Valon Haihatus on jatkoa marraskuussa 2019 ensimmäistä kertaa Suomen Valotaiteenseura FLASHin kanssa yhteistyössä järjestetylle näyttely- ja tapahtumakokonaisuudelle. Vuoden 2021 kuraattoreina toimivat taiteilija-muusikko, Haihatuksen “tirehtööri” Risto Puurunen, Haihatuksen “talontaiteilija” Benjamin Phillips Nozdrachev ja taiteen moniottelija Tero Jartti

Tänä vuonna näyttelyssä tuodaan esille varjoista ja heijastuksista koostuvia teoksia ja esityksiä. Teemaa lähestytään tutkimalla moniulotteisesti tai monipuolisesti varjojen ja heijastuksien illuusioita, todellisuuksia tai totuuksia. “Ilman valoa emme näe varjoja ja heijastuksia – musta tuntuu.” Jartti kuvailee teeman ydinideaa.

Valon Haihatus – Varjoja ja heijastuksia -näyttely johdattaa taiteenystävän ainutlaatuiseen miljööseen pois kaupungin valosaasteista Joutsaan, eteläiseen Keski-Suomeen. Näyttelyn teokset tulevat sijoittumaan Haihatuksen laajaan pihapiiriin, Galleriataloon ja tapahtumatalo Fantasiaan

Mitä haemme?

Haihatus toivottaa tervetulleeksi ehdotuksia eri taiteenalojen  teoksista aina installaatioista performansseihin. Teoksia voivat ehdottaa sekä yksittäiset taiteilijat että ryhmät. Ehdotetut työt voivat olla valmiita teoksia tai Haihatuksen residenssissä valmistettuja teoksia (lisätietoa residenssimahdollisuudesta saat Mitä tarjoamme? -kappaleessa).

Ehdotetut teokset voivat lähestyä teemaa moniulotteisesti, kuten esimerkiksi:

– Erilaiset varjot
– Varjokuvat ja varjon luomat silhuetit, varjoteatteri
– Varjostaa, heijastaa…
– Jäädä jonkun varjoon tai pimentoon
– Tulen, veden tai muun luonnonmateriaalin luomat varjot ja heijastukset

Teosvalinnoista kiinnitetään huomiota muun muassa siihen, että teokset ovat toteutettu yksinkertaisin tekniikoin mekaanisin tai analogisin apuvälinein. Teosvalinnoissa arvostetaan myös “enemmän on vähemmän” filosofiaa ja toivomme ehdotetuissa töissä suosittavan erilaisia kierrätysmateriaaleja sekä DIY-henkisyyttä.

Mitä tarjoamme?

Haihatus tarjoaa valituksille tulleille taiteilijoille ja ryhmille mahdollisuuden tulla luomaan tai viimeistelemään teoksen näyttelyyn 1-2 viikon residenssijaksolla lokakuun 2021 aikana (pidemmät jaksot sovitaan erikseen). Haihatus tarjoaa näyttelyyn valituille taiteilijoille kierrätysmateriaaleja käyttöön residenssijakson aikana.

Hakemus ja aikataulu

Näyttelyn avoin teoshaku avautuu torstaina 6.5. ja päättyy maanantaina 31.5. klo 23:59.

Pääset täyttämään hakemuksen täältä:
Suomeksi: https://forms.gle/Wf6ikL9oqpi2FxoU8 
In English: https://forms.gle/v2iLwtDqWo3z99XK8

Hakemuksessa pyydetään seuraavat asiat:

– Henkilötiedot
– Taiteilijaesittely
– Taiteellinen CV tai näyttely- ja hankekuvaukset
– Kotisivu tai portfoliosivusto (vapaaehtoinen)
– Nimi ja lyhyt kuvaus ehdottamastasi työstä tai esityksestä
– Kuvia ehdotetusta työstä (vapaaehtoinen)
– Pystytysvaatimukset

Kuvia ja tietoja Haihatuksen tiloista, joihin teoksia voi pystyttää löydät täältä (linkki avautuu Google Drive-kansioon).

Lisätietoja näyttelystä ja avoimeen hakuun liittyvistä kysymyksistä antaa:

Henna Voutilainen
tuottaja
henna@haihatus.fi 

Risto Puurunen
Näyttelyn kuraattori, Taidelaitos Haihatuksen “tirehtööri”
risto@haihatus.fi

Lisätietoja Taidelaitos Haihatuksesta ja residenssistä antaa:

Risto Puurunen
risto@haihatus.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Skip to content