Fantastiset iltamat lauantaina 9.4.2022

Taidelaitos Haihatuksen kansainvälinen taiteilijaresidenssi täyttää tänä vuonna 10 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi residenssin majoitus- ja työtiloja on talven aikana kunnostettu yhdessä paikallisten yhteistyökumppanien kanssa. Uudistettuihin tiloihin saapuu ensimmäisenä työskentelemään norjalais-suomalainen kokoonpano Maras. Harjoitusviikon päätteeksi yleisö pääsee kokemaan yhtyeen keikan Fantastiset iltamat -tapahtumassa lauantaina 9.4.2022 klo 18. Iltamissa nähdään myös Haihatuksen talontaiteilijan, Benjamin Phillips Nozdrachevin näyttely ”New Works – sarja pieniä maalauksia paperille”.

Musiikki- ja performanssiryhmä Maras ammentaa runollisiin ja mystisiin esityksiinsä elementtejä folkloresta sekä performanssi- ja valotaiteesta. Kansainväliseen kokoonpanoon kuuluvat Haihatuksen toiminnanjohtaja, muusikko Risto Puurunen, norjalaiset Stig Arne Sigmund Pettersen ja Marita Isobel Solbergm sekä vierailevana muusikkona eestiläis-amerikkalainen Steve Vanoni. Maras-yhtyeen sävellykset ovat saaneet vaikutteita vanhoista musiikkityyleistä ja pohjoisista lauluperinteistä kuten joiusta ja veisuusta.

Fantastiset iltamat on Taidelaitos Haihatuksen ympärivuotinen tapahtumakonsepti, jonka teema muuntuu kulloistenkin esiintyjien mukaan, kietoutuen musiikkityylien, taidenäyttelyjen, nykysirkuksen ja performanssin ympärille. Tapahtumapaikkana on Haihatuksen Fantasia-talo.

Lisätietoja medialle: Risto Puurunen / risto@haihatus.fi

Fantastiset iltamat lauantaina 9.4.2022 klo 18-21    

Liput: 10 euroa ovelta (ovet auki klo 17.30)                                                           

Linkki facebook-tapahtumaan: www.facebook.com/events/285504557044655                                                         

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Skip to content