Haihatuksen 2020 Avantgardevekkula -kesänäyttely yleisöennätykseen!

Taidelaitos Haihatuksen kesänäyttely Avantgardevekkula saavutti 5000 kävijää. Yleisömäärä on Joutsassa sijaitsevan Haihatuksen 21-vuotisen kesänäyttelyhistorian suurin. Kävijäennätyksestä tekee erityisen se, että koronatilanteen vuoksi näyttely avautui hieman suunniteltua myöhemmin eli 27. kesäkuuta. Avantgardevekkulan päättäjäisiä vietettiin elokuun 16. päivänä.

Avantgardevekkula keräsi maanlaajuista huomiota televisiossa, lehdistössä sekä sosiaalisessa mediassa, joten paikalle löysi Haihatuksen vanhojen tuttujen lisäksi runsaasti myös uusia kävijöitä.

Näyttelyn kuraattorin Tuomo Vuoteenoman mukaan Avantgardevekkulan olemus on toteutunut Haihatuksen näyttelyssä erinomaisesti. Taidelaitos on tarjonnut erinomaisen perustan omanlaisensa sisäavaruuden luomiselle.

”Kaikki tämä on tapahtunut kokeillen ja tunnustellen, yhteistyössä taiteilijoiden, työntekijöiden, naapurien ja koko Joutsan kirkonkylän elinkeinoelämän kanssa. Tässä kollektiivisessa prosessissa itse taiteilijuuden raja hämärtyy ja jok’ikiselle avautuu mahdollisuus käyttää sisäsyntyistä luovuuttaan yhteisen päämäärän hyväksi eli elämyksellisen ja turvallisen ympäristön luomiseksi”, Vuoteenoma toteaa.

Haihatuksen pihapiiriin rakennettiin kesän aikana myös esiintymislava, jossa yhteensä kuusi kertaa järjestetty Musasunnuntai keräsi yleisöä leppoisiin piknik-konsertteihin. Musiikin ohella esillä oli myös teatteria ja performanssia.

Haihatuksessa toiminta jatkuu 9. lokakuuta avautuvan syysnäyttelyn merkeissä. Syysnäyttelyn taiteilijoina toimivat Annina Mannila, Virpi Lehto sekä Musasunnuntai – julisteiden taiteilijana kunnostautunut Hilma Harju.

Avantgardevekkula jatkaa puolestaan matkaansa Helsingin Suvilahdessa 27.8.-6.9.2020
järjestettävään Utopialabra -ryhmänäyttelyyn, jossa esillä on lähes kokonaan uusi toiminnallinen kokonaisuus.

Taidelaitos Haihatus haluaa toivottaa kävijöilleen sekä kaikille vapaan taiteen ystäville mitä
virkistävintä syksyn odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *