Haihatuksen kesänäyttelykausi 2023 saavutti yleisöennätyksen!

Taidelaitos Haihatuksen kesänäyttely Kaiken takana sekä Haihatukseen kuuluvan Kineettisen taiteen galleria KITAn näyttely Interventilaatio oheistapahtumineen keräsivät päättyneellä kesäkaudella yli 6200 kävijää!


Taidenäyttelyiden lisäksi Haihatus järjesti kesän aikana kolme MusaSunnuntai-piknikkonserttia ja tarjosi osallistavaa virkistystoimintaa Joutsassa asuville pakolaisille.
Haihatuksen tuottama Voimametsä -yhteisötaideprojekti jatkoi toimintaansa joutsalaisten nuorten kanssa ja Haihatuksen koordinoima HAIKU-kulttuurimatkailuhanke pilotoi uusia kulttuuri- ja matkailutoimijoiden yhteispalveluja kuten taidetyöpajoja ja saunakulttuuria ja musiikkia yhdistäviä tapahtumia.

Haihatus myös uudelleenkonseptoi ja toteutti 51. kerran järjestetyt Joutsan Joutopäivät. Uudistettuun tapahtumakonseptiin kuului päätapahtumapäivä Joutsan talomuseolla ohjelmallisine maalaismarkkinoineen. Päivätapahtumaan osallistui sateesta huolimatta noin 2500 kävijää. Talomuseon iltakonsertti, jonka pääesiintyjänä oli Ismo Alanko yhtyeineen, keräsi reilut 800 kävijää. Sunnuntaina tapahtuma jatkui Haihatuksessa Lasten Musasunnuntai -teemalla. Ilmainen koko perheen tapahtuma tarjosi musiikki- ja teatteriohjelmaa yli 400 kävijälle.


“On upeaa nähdä, että taide ja kulttuuri kiinnostaa ja saa ihmisiä matkaamaan Joutsaan. Kesäkauden runsas tapahtumatarjonta ei olisi ollut mahdollista ilman osaavaa kuraattoritiimiä, koko Haihatuksen laajaa luovan alan verkostoa, ammattitaitoisia työntekijöitämme ja vapaaehtoistyöntekijöiden antaumuksellista panostusta.”, kertoo toiminnanjohtaja Risto Puurunen.

Yli 40 kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettua kuvataiteilijaa esitelleen kesänäyttelyn lisäksi Haihatuksessa nähtiin kesäkaudella myös ammattiteatteria. Pihalle joka kesä pystytettävässä sirkusteltassa sai ensi-iltansa helsinkiläisten Teatteri Metamorfoosin ja Kallo Collectiven yhteisteos Into the Wild. Haihatuksen taiteilijaresidenssissä harjoitteli myös jyväskyläläinen Teatterikone -ryhmä, joka toi Haihatukseen kantaesityksensä lastennäytelmästä Taitava kaveri.


“Haihatus tuntuu kiinnostavan ihmisiä ympäri Suomea ja maailmaa. Meillä on täällä rento tunnelma ja avoimet ovet uusille ideoille.”, Puurunen jatkaa.


Kesäsesongin jälkeen Haihatuksessa on käynnistynyt jälleen kansainvälinen residenssitoiminta. Syksyllä ja talvella on luvassa runsaasti työpajoja, tapahtumia ja ohjelmaa kaikenikäisille.

Taidelaitos Haihatuksen taustalla on kannatusyhdistys Haihatuksen henki ry. Operatiivista toimintaa pyörittää joukko taiteen ja kulttuurin ammattilaisia. Niin sanotun taiteen vapaan kentän ammattilaisverkosto ulottuu Haihatuksesta koko Suomeen ja ympäri maailman. Haihatuksessa työskentelee vuosittain kymmeniä luovan alan ammattilaisia ja työryhmiä tuottaen kulttuurisisältöjä, tapahtumia ja hyvinvointia vahvistavaa yhteisötaidetta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *