Kurkistus kesään: HARMONY IN DISPLACEMENT

Jaakko Aution ääni-installaatio

Harmony in Displacement on Jaakko Aution ääni-installaatio, joka saa ensi-esityksensä Haihatuksen kesänäyttelyssä  Jubilee – 25 vuotta Haihattelua! -osiossa 15.6 – 28.8.2024. Teos on tuotettu yhteistyössä Joutsan Ukrainalaisten, Suomalaisten, Venäläisten ja Virolaisten kesken.

Harmony in Displacement on yhteisöllinen äänitaideteos joka käsittelee ihmisen kuuluvuutta maailmaan. Työ ravistaa oletuksia toiseudesta lempeällä tavalla ja pyrkii purkamaan näkymättömiä rajoja välillämme. Harmony in Displacement luo tilan erilaisille geopoliittisille taustoille ja tarinoille. Teoksen ytimessä on moninaisen ja jaetun ihmisyyden samanaikaisuus.

Harmony in Displacement on 20 kanavainen ulkotilan ääni-installaatio, jossa kuullaan Ukrainalaisten, Venäläisten, Virolaisten ja Suomalaisten laulajien kolmiääninen kuorosovitus 180 vuotta vanhasta Ukrainalaisesta kansanlaulusta, jossa äiti tuuduttaa lastaan uneen. Kuultavan kappaleen sovittu Anna Voutilainen, joka johti myös kuoroa äänityksissä Haihatuksessa toukokuussa 2024. Teoksessa kuullaan laulua, puhetta sekä haastattelumateriaalia. Teoksella ei ole ajallista kestoa, se aukeaa siitä hetkestä käsin kun vierailija astuu teoksen sisään Haihatuksen amfi-teatterissa. Teoksen äärellä voi levätä.

Jaakko Aution installaatiosta kuva. Kuvassa valkoiset kaiuttimet Haihatuksen Voimametsässä.
Skip to content