Saavutettavuus

Kartan ja saapumisohjeet löydät täältä

Tarkemman, printattavan Saavutettavuusselosteen voit ladata tästä

Accessibility information in English here

Taidelaitos Haihatus sijaitsee kilometrin päässä Joutsan kirkonkylältä vanhan sairaalan pihapiirissä. Alueella on päällystämätön parkkialue. Näyttelytoimintaa järjestetään useissa eri rakennuksissa ympäri aluetta ja lisäksi taidetta on ulkona. Kulku rakennusten välillä käy hiekkateitä- ja polkuja pitkin. ITE-taidepelto on nimensä mukaisesti pellolla, johon kulkuväylät on ajettu ruohonleikkurilla.

Useimmissa rakennusten sisäänkäynneissä on rappuset. Fantasia-taloon kulkee puinen ramppi joka on 94cm leveä. Sekä rampille että sisäänkäynnille on noin 5cm kynnys. Galleria-rakennukseen pääsee sivuovesta erikseen asetettavaa ramppia pitkin. Kysy apua henkilökunnalta lipunmyynnistä!

Itse galleriatiloissa kapeimmat oviaukot ovat 80cm ja korkeimmat kynnykset ovat 7cm. Käytävät ovat leveitä, mutta teokset kaventavat kulkuväyliä paikoittain. Näyttelyssä on pimennettyjä huoneita, ja niissä pyörivissä videoteoksissa saattaa olla voimakkaita valoja. Huoneet on merkitty erikseen. Esteettömin näyttelyrakennus on kynnyksetön Fantasia. Haihatuksen alueella ja rakennuksissa liikkuu lemmikkieläimiä.

Galleria-rakennuksessa on kolme yleisövessaa ja Fantasia-talossa yksi. Kaikki vessat ovat sukupuolittamattomia. Galleria-rakennuksen vessojen oviaukot ovat 60cm leveitä. Niihin on kaikkiin 5-7cm kynnys.  Sisäänkäynnin lähin vessa (C6) on 95cm leveä ja etäisyys WC-istuimesta lavuaariin on 90cm. WC-istuimen molemmin puolin jää tilaa noin 25cm. Kaksi muuta vessaa (B6 ja B5) ovat leveämpiä jättäen WC-istuimien ja seinien väliin noin noin 40cm. WC-istuimien ja lavuaarien väliin jää noin 60cm. Fantasia-talon vessa on tilavampi. Oviaukon leveys on 80cm ja kynnyksen korkeus 2cm. WC-istuimen oikealla puolella on 45cm, vasemmalla puolella 70cm ja edessä 100cm tilaa.

Laitoksen saavutettavuutta pyritään kehittämään tulevina vuosina mahdollisimman paljon. Ota yhteyttä, jos haluat varmistaa saavutettavuustietoja tarkemmin, tai jos sinulla on niistä palautetta!

haihatus@haihatus.fi