Metsästä! Merja Metsäsen retrospektiivinäyttely Haihatuksessa helmikuussa

Tiedote 29.1.2019

Haihatuksen 20-vuotisjuhlavuoden aloittaa marraskuussa menehtyneen kuvataiteilija Merja Metsäsen retrospektiivinäyttely. Näyttely esittelee monipuolisen taiteilijan ja tarkkasilmäisen yhteiskuntakriitikon töitä viimeisen viidenkymmenen vuoden ajalta.

Näyttelyn ovat koonneet yhteistyössä taiteilijat ja Metsäsen ystävät Virpi Lehto ja Benjamin Phillips Nozdrachev. Varhaisimmat työt ovat taiteilijan nuoruudesta 1970-luvulta, ja onpa mukana vielä syksyllä 2018 tehtyjä piirroksiakin.

Piirtäessä Metsäselle ominta oli luonnosmaisen sujuva viiva ja kevyt väritys. Taideopintojen myötä piirtäjän repertuaari laajeni maalauksiin, ja myöhemmin installaatioihin sekä ympäristötaiteeseen.

“Merjan tekniikoiden moninaisuus oli huikea – en ollut sitä aivan tajunnutkaan ennen kuin aloimme koota teoksia yhteen”, sanoo Virpi Lehto, toinen näyttelyn rakentajista.

Metsänen rakasti lenkkejä Joutsan metsissä ja pitkospuilla, erilaisia tiloja, valkoista väriä ja vanhaa puuta. Aiheet töihinsä taiteilija löysi ihmisistä, luonnosta sekä yhteiskunnan omituisuuksista.

“Monia näyttelyn teoksista yhdistää yhteiskunnan terävä havainnointi ja kommentointi. Vaikka viiva olisi kevyt ja yksinkertainen, sanoma voi olla painava”, Lehto kuvaa.

Hersyvänä tekstintekijänä Merja Metsänen julkaisi kolme kirjaa ja yhden sarjakuva-albumin, kirjoitti sanomalehtikolumneja sekä teki 
pilapiirroksia mm. paikallislehti Joutsan Seutuun. Paitsi kuvataiteilija, Merja Metsänen oli myös taidelaitos Haihatuksen toinen perustaja sekä toiminnanjohtaja.


Metsästä!
Merja Metsäsen retrospektiivinäyttely

Haihatuksen violetissa talossa (Jousitie 70, 19650 Joutsa)
Avoinna 9.-10.2. ja 16.-17.2. klo 12-16
Ryhmille tilauksesta muulloinkin.
Vapaa pääsy & kahvitarjoilu.

Virpi Lehto esittelee näyttelyn lauantaina 9.2.2019 klo 13.00. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *