Omaperäiset kulttuurimatkailupalvelut luodaan yhdessä

TIEDOTE 20.10.2022

Taidelaitos Haihatus kokoaa yhteen Joutsan ja lähiseudun kulttuuri- ja matkailutoimijat verkostoitumaan ja luomaan omaperäisiä kulttuurimatkailupalveluita. 

Taidelaitos Haihatuksen vetämässä kulttuurimatkailupalvelujen kehittämishankkeessa tuotetaan uusia, paikallisista vahvuuksista ja alueen ominaispiirteistä kumpuavia, elämyksellisiä ja erottuvia kulttuurimatkailupalveluita. Hanke on avoin kaikille kulttuurin ja matkailun parissa toimiville yrityksille, paikallisyhdistyksille, freelancer-taiteilijoille, tapahtumanjärjestäjille, paikallisperinteen asiantuntijoille sekä kunnan kulttuuri- ja matkailutoimelle. 

Hankkeeseen mukaan lähtevät kulttuuri- ja matkailutoimijat työstävät palveluitaan Visit Finland Akatemian kulttuurimatkailuvalmentaja Maija Sydänmaanlakan vetämissä kuukausittain järjestettävissä työpajoissa. Verkostolle luodaan yhteinen matkailumarkkinointibrändi, jota hyödynnetään erityisesti digitaalisessa markkinointiviestinnässä. Hankkeen myötä syntyneet, vahvasti paikalliskulttuuriin ankkuroituvat kulttuurimatkailupalvelut tullaan pilotoimaan ensi kesänä.

Hankkeen mahdollistaa Taiteen edistämiskeskuksen myöntämä Erityisavustukset harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoimintaan -rahoitus ja hankeaika on 10/2022–9/2023. Hankkeeseen osallistuminen on verkostoon tuleville maksutonta. Hankkeen avajaistilaisuus ja samalla ensimmäinen työpaja ”Kulttuurimatkailupalvelut syntyvät verkostossa” järjestetään tiistaina 8.11.2022 kello 13-16 Taidelaitos Haihatuksen tiloissa. (Jousitie 68–70 19650 Joutsa) Ilmoittautuminen tilaisuuteen hankekoordinaattorille päättyy sunnuntaina 6.11.2022.

Lisätietoja hankkeesta:

Reetta Karppinen

Hankekoordinaattori

reetta@haihatus.fi

Taidelaitos Haihatus on kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettu, monitaiteellinen nykytaidekeskus Joutsassa Keski-Suomessa. Sen toiminnan taustalla on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon kulttuuriyhdistys Haihatuksen henki ry. 

www.haihatus.fi * facebook.com/taidelaitoshaihatus * instagam.com/haihatus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Skip to content