#OpenCall – Taidelaitos Haihatuksen kansainvälisen taiteilijaresidenssin haku talvi-kevätkaudelle (marras-huhtikuu) 2023-2024 on nyt auki!

Kaipaatko pois arkisesta hulinasta, työrauhaa hiljaisuuden keskellä tai pakopaikkaa jouluksi? Haihatuksen taiteilijaresidenssi on tarkoitettu kaikkien alojen taiteilijoille ja taideopiskelijoille. Tässä 30.10. päättyvässä haussa voit hakea residenssiin syyskaudelle 2023 (marras-joulukuu) ja talvi- ja kevätkaudelle 2024 (tammi-huhtikuu). Residenssijaksot ovat tarpeiden mukaan pituudeltaan 1-3 kuukautta.

Eteläisessä Keski-Suomessa sijaitseva Haihatus on inspiroiva, kansainvälinen ja rento työskentelyresidenssi, jossa on jo vuosikymmenen ajan vieraillut sekä suomalaisia, että kansainvälisiä taiteilijoita ja työryhmiä. Residenssiin voi tulla yksin, kaksin tai koko työryhmän kanssa. 

Yhteiset työskentelytilat tarjoavat mahdollisuuksia monenlaiseen tekemiseen eri kuvataiteen aloista musiikkiin ja näyttämötaiteisiin. Haihatuksen toiminta ja ohjelma on vapaata ja taiteilijalähtöistä. Syys- ja kevätkaudella Haihatuksessa järjestetään mm. Fantastiset iltamat – tapahtumia ja muun muassa croquis-piirustusta, joihin taiteilijoilla on halutessaan mahdollisuus osallistua. Residenssitalon alakerrassa asuu taiteilijoiden lisäksi myös kissat Korhonen ja Räisänen sekä Jeff-koira, jotka nauttivat ihmisten seurasta.

Taidelaitoksen kolme taloa: satavuotias päärakennus Utopia, tapahtumatalo Fantasia ja näyttelytalo Haihatus ovat taiteilijoiden käytettävissä. Yhteensä tilaa on n. 1500m2. Residenssin kuusi majoitushuonetta sijaitsevat Utopian yläkerrassa. Yhteisessä käytössä on monenkokoisia työskentely- ja harjoitustiloja, yhteinen keittiö, oleskelutilaa, puu- ja sähkösauna, pyykkitupa ja suuri piha-alue. Residenssitalossa voi myös oleskella rauhassa omissa oloissaan: residenssihuoneista löytyy myös pienet keittiötasot.

Loistavien kulkuyhteyksien varrella sijaitsevassa Joutsassa on hyvät ulkoilumaastot (hiihto, patikointi vaikka Leivonmäen kansallispuistossa, yleinen uimaranta), maksuton kuntosali, oma elokuvateatteri “Joutsan Kino”, ja kirkonkylän kaikki palvelut kävely- tai pyörämatkan päässä. Voit nauttia luonnon rauhasta kauniissa järvi-suomalaisessa pikkukunnassa ja halutessasi hypätä tunnin välein nelostiellä kulkevaan bussiin kohti Jyväskylää, Lahtea tai Helsinkiä.

Lähetä residenssihakemuksesi (syksy-talvi-kevät 2023-2024) 31.10.2023 mennessä. 

Hakulomakkeen löydät täältä: https://haihatus.fi/residenssihakemus/

Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin osoitteessa: residency@haihatus.fi 

(Puhumme suomea ja englantia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *