Taidelaitos Haihatuksen syysnäyttely Aika X avautuu yleisölle lokakuussa.

Taidelaitos Haihatuksen syysnäyttely Aika X
9.10 – 31.10.2020.

Haihatuksen vuoden 2020 syysnäyttelyssä on edustettuna kolmen eri ikäpolven taiteilijat Virpi Lehto, Annina Mannila sekä Hilma Harju. Lapsuuden hetkessä elämisen huolettomuus ja iän myötä muuttuva aikakokemus kohtaavat toisensa maalauksina, valokuvina ja installaatioina.

Virpi Lehto on jyväskyläläislähtöinen, sittemmin joutsalaistunut kuvataiteilija. Hänelle taiteen tekeminen on itsestäänselvä osa elämää; yhtä tärkeä kuin syöminen ja nukkuminen. Virpi Lehdon ilmaisukeinoja ovat maalaus, tilateokset, ympäristötaide sekä performanssit, joista maalauksen hän kokee tärkeimmäksi. Pääasialliset tekniikat tällä hetkellä ovat öljymaalaus, akvarelli- ja tussimaalaus.

Aika X- näyttelyssä hänen maalauksensa ovat hetkien kuvausta juuri tässä ja nyt. Maalaus on sattumaa samalla tavoin kuin elämä itsekin. Näyttelyssä osa teoksista on päiväkirjamerkintöjä viime keväältä, jolloin aika pysähtyi. Hetkestä tulikin yhtäkkiä loputon ajatuksien virta. Tässä näyttelyssä on esillä tussi- ja akvarellimaalauksia, joissa kaikissa toistuu hetken mahdollisuus kertomukseen. Jo kainen maalaus on ovi ja tarina. Kaikessa on aika läsnä — kuten elämässäkin.

Annina Mannila on Tampereella asuva, kuvajournalismiin ja dokumentaariseen
kuvaamiseen keskittynyt valokuvaaja. Hän työskentelee vapaana kuvaajana pääasiassa eri sanoma- ja aikakauslehdille. Mannilan taiteellinen työskentely perustuu dokumentaariseen valokuvaan, mutta hän myös työstää kuvia muilla tekniikoilla.

Haihatuksen näyttelyssä hän tutkii erilaisille materiaaleille vedostettujen ja projisoitujen valokuvien, videon ja installaation keinoin muistin ja muistamisen tematiikkaa. Kantavana ajatuksena on muistikuvien häilyväisyys. Muistot haihtuvat, muuttavat muotoaan, sekoittuvat toisiin muistoihin ja toisten ihmisten kertomuksiin menneestä. Tarina muuttuu samalla kun ihminen itse muuttuu – tapahtumia tulkitaan uudelleen aina tästä hetkestä käsin.

Hilma Harju on Muuramessa asuva 9-vuotias koululainen ja siten ehkä tällä hetkellä Suomen nuorin oman näyttelynsä pitävä taiteilija. Hilma kertoo olevansa ylpeä siitä, mutta ei tahdo ylpeillä asialla, sillä kokee sen epäkohteliaaksi.

Hilman töistä esillä ovat kesän 2020 Taidelaitos Haihatuksen MusaSunnuntai-
tapahtumiin tehdyt keikkajulisteet sekä Kaikkea kaikkialla- sarjan akryylin päälle
tehdyt maalitussityöt. Hilman mielestä piirtäminen ja maalaaminen on mukavaa, mutta teoksen valmiiksi saaminen on tylsää, koska silloin siihen ei voi enää lisätä mitään. Hilma harrastaa kuvataidekoulua sekä keppihevostelua ja hänen tallissaan hörähteleekin useita omatekoisia keppareita. Hän myös unelmoi omasta taidehuoneesta, josta löytyisi “ihan sikana” tusseja ja taidevehkeitä.

Taidelaitos Haihatuksen syysnäyttely: Aika X
Näyttelyn aukioloajat:  9.10 – 31.10.2020 keskiviikosta sunnuntaihin klo 12.00-19.00
@ Haihatuksen Galleriatalo (Jousitie 70, 19650 Joutsa
)
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Syysnäyttelyn avajaiset pe 9.10.2020. klo 18-21. jossa esiintyjänä nähdään Faarao Pirttikangas ja levyt pyörittää kesän MusaSunnuntaista tuttu Salmelan Muovisorvaamo. Keikka toteutetaan sisätiloissa, joten yleisömäärä on rajoitettu. Varaathan paikkasi ennakkoon linkin takaa: https://forms.gle/F28sURqxHouZ42Qs9

Näyttelyn ajalle luvassa myös muita live-iltoja ja yllättäviäkin esityksiä virustilanteen salliessa – seuraa tiedotustamme yksityiskohdista!

Lisätietoja näyttelystä ja taidelaitoksesta:
Taidelaitos Haihatus
Risto Puurunen
risto@haihatus.fi / puh. 0400-858639
facebook.com/taidelaitoshaihatus

Kuvia ja taiteilijaesittelyt medialle löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *