Tällä viikolla: Kesäkauden päättäjäisviikonloppu

Taidelaitos Haihatuksessa ja KITA:ssa vietetään tulevana viikonloppuna 27.-28.8. kesäkauden 2022 päättäjäisiä.

Lasten lauantaina 27.8. kaikki pääsevät vierailemaan näyttelytapahtumissa lastenlipun (5 e) hinnalla. Alle kouluikäiset pääsevät tapahtumiin ilmaiseksi. Haihatus on auki lauantaina kello 11-18. KITA:n alue auki lauantaina kello 11-21.

Finaalisunnuntaina 28.8. sisäänpääsy Haihatuksen Estomania 3 -kesänäyttelyyn ja KITA:n kineettisen taiteen galleriataloon alennuslippujen hinnalla. Haihatuksen kesänäyttely on sunnuntaina auki klo 11-18, jonka jälkeen klo 19 alkaa Fantasia-talossa hackedepicciotton keikka. Keikasta lisäinfoa alempana. KITA auki sunnuntaina normaalisti klo 11-18.

Taidelaitos Haihatuksen osoite on Jousitie 68-70 19650 Joutsa. Parkkipaikat sijaitsevat näyttelyalueen keskellä, joten toivomme autoilijoilta maltillista ajoa perille saakka. KITA löytyy ”paraatipaikalta” Joutsan päätien alusta, kahvila-ravintola Huttulan takaa osoitteesta Tokerontie 11 19650 Joutsa. KITA:n parkkipaikat ovat Huttulan pihassa, josta lähtee opastettu kävelyreitti KITA:n uumeniin.

Haihatuksen ja KITA:n välillä on matkaa vain 2,3 km autolla ja kävellenkin 1,7, km, joten päivän aikana ehtii käydä molemmissa paikoissa. Suosittelemme varaamaan vierailuihin kuitenkin reilusti aikaa, sillä molempien paikkojen piha-alueelle on kiva istahtaa kesken kierroksen piknikille; Haihatuksessa pientä purtavaa voi ostaa kioskista ja piknikherkut KITA:an löytyvät näppärästi kahvila-ravintola Huttulan valikoimasta.

Korhonen nauttii loppukesän lämpimistä keleistä. /Anniina Mannila

FINAALISUNNUNTAIN ILTANA AINUTLAATUINEN HACKEDEPICCIOTTO

Finaalisunnuntain 28.8. iltana Taidelaitos Haihatuksen Fantasia-talossa klo 19 alkaen saadaan kokea ainutlaatuisen duon hackedepicciotton meditatiivista tunnelmointia.

Hackedepicciotto -duo = Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten) ja Danielle de Picciotto (The Crime & The City Solution, Ministry of Wolves). Molemmat ovat työskennelleet kansainvälisesti jo vuosikymmeniä musiikin ja taiteen parissa. Saksalaisen industrialmusiikin pioneeriyhtyeessä Einstürzende Neubautenissa jo vuodesta 1980 saakka soittanut Alexander Hacke on tehnyt yhteistyötä lukuisten taiteilijoiden kanssa ja säveltänyt myös mm. elokuvamusiikkia. Danielle de Picciotto on Love Paraden, maailman suurimman elektronisen musiikin festivaalin perustajajäsen, kuvataiteilija, elokuvaohjaaja, muusikko ja kirjailija.

Hackedepicciotton musiikillinen ilmaisu perustuu hypnoottisiin äänimaailmoihin, joissa laulun lisäksi äänilähteinä toimivat muun muassa de Picciotton soittamat Hurdy gurdy eli kampiliira, sointusitra ja viulu sekä Hacken baritonikitara ja toismaailmallinen kurkkulaulu. Yhtye tunnetaan meditatiivisista ja intensiivisistä keikoistaan.

Mute Records julkaisi hackedepicciotton uuden kolmannen albumin The Silver Treshold tänä vuonna, ja yhtye kiertää Eurooppaa sen tiimoilta; esiintyminen sunnuntai-iltana Haihatuksen Fantasia-talossa päättää hackedepicciotton Suomen kiertueen.

Liput 15 e etukäteen verkkokaupasta Haihatus Shop tai paikan päältä.

hackedepicciotto | Official Website

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *