Taidelaitos Haihatus täyttää 20 vuotta

Tiedote 26.1.2019

Haihatus täyttää tänä vuonna 20 vuotta, ja nojaa uudessa tilanteessa entistäkin tiukemmin vahvuuksiinsa: 20-vuotisjuhlavuosi on ylistys rajattomalle taiteelle, ja ihmisille sen äärellä. Taidelaitos muuttuu entistäkin vapaaehtoisvetoisemmaksi ja panostaa kohtaamisiin.

Juhlavuoden aloittaa Merja Metsäsen retrospektiivinäyttely

Näyttely esittelee monipuolisen taiteilijan ja tarkkasilmäisen yhteiskuntakriitikon töitä viimeisen viidenkymmenen vuoden ajalta. Näyttelyn ovat koonneet yhteistyössä taiteilijat ja Metsäsen ystävät Virpi Lehto ja Benjamin Phillips Nozdrachev. Varhaisimmat työt ovat taiteilijan nuoruudesta 1970-luvulta, ja onpa mukana aivan vielä syksyllä 2018 tehtyjä piirroksiakin.

Metsästä! Merja Metsäsen retrospektiivinäyttely on avoinna
Haihatuksen violetissa talossa (Jousitie 70, 19650 Joutsa) 9.-10.2. ja 
16.-17.2.2019 klo 12-16 (ryhmille tilauksesta muulloinkin).

Ei kesää ilman Haihatus-kesänäyttelyä

Haihatuksen järjestyksessään 20. kesänäyttelyn suunnittelu on hyvässävauhdissa. Näyttelyn kokoavat Haihatuksessa viime vuosina tutuksi tulleet kuraattorit ja taiteilijat Kalle Turakka Purhonen, Pauliina Turakka Purhonen, Tiia Matikainen ja Pasi Mälkiä. Kesänäyttelyä kootaan Haihatuksen omintakeisessa hengessä, ja 20-vuotisjuhlavuonna näyttelyssä korostuvat kohtaamiset. Näyttely on avoinna 29.6.-4.8.2019 (ryhmille 16.8. saakka), ja avajaisia vietetään avoimen kansanjuhlan merkeissä lauantaina 29.6.2019.

Haihatuksen henki ry:n hallitus vaihtui

Taidelaitos Haihatusta pyörittävässä Haihatuksen henki ry:ssä puhaltavat muutoksen tuulet. Haihatuksen perustaja ja yhdistyksen hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja Raimo Auvinen jäi eläkkeelle, ja puheenjohtajaksi valittiin Ellinoora Auvinen. Muut hallituksen jäsenet ovat Jenni Sarolahti (vpj.), Leena Gäddnäs ja Nina Kuikka (varalla Miika Tammisto ja Yrjö Similä).

Utopia-talolle etsitään ostajaa

Haihatuksen henki ry:n toiminnan muuttuessa Haihatuksen hienolle residenssitoiminnan talolle, eli ns. Utopia-talolle etsitään ostajaa. Talo voidaan myydä toimintoineen tai vain kiinteistönä. Myös muut ehdotukset huomioidaan. Haihatuksen muut talot jatkavat toimintaansa normaalisti (ja Utopiakin toistaiseksi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *