Medialle

Haastattelupyynnöt ja muut mediayhteydenotot


Taidelaitoksen toiminta & näyttely- ja tapahtumatoiminta

haihatus@haihatus.fi

Risto Puurunen
Haihatuksen Henki ry puheenjohtaja
p. 0400 858 639 / risto@haihatus,fi

Residenssitoiminta

residency@haihatus.fi

Kuvapankki ja tiedotteet medialle

Löydät kuva- ja tekstimateriaalia, kuten taiteilijaesittelyt, Taidelaitos Haihatuksen näyttelyistä täältä.

Haihatuksen uusi alku

Tiedote 20.9.2019

Haihatuksen lopusta tulikin uuden alku – taidelaitoksen toiminta jatkuu Joutsassa

Taide- ja kulttuuritoiminta jatkuu Joutsan Haihatuksessa. Cleaning women -yhtyeestä ja monista muista taide- ja kulttuuriprojekteista tunnettu Risto Puurunen jatkaa ja laajentaa monialaisen taidelaitoksen työtä.

“Rakensin joitain vuosia sitten täällä kolmen viikon ajan installaatiota kesänäyttelyyn, ja tykästyin taloon, sen henkeen ja ihmisiin ihan älyttömästi. Mielessä virisi heti ideoita, mitä kaikkea täällä voisi tehdä ja järjestää”, taidelaitos Haihatuksen tuore tirehtööri ja omistaja Risto Puurunen kertoo.

Kesänäyttely on jatkossakin isoin vuosittainen projekti, mutta sen rinnalle kehitetään muuta kulttuuritoimintaa. Myös kansainvälisen taiteilijaresidenssin ylläpitäminen jatkuu. Vahva kuvataidepainotus laajenee uuden vetäjän myötä musiikkiin ja muihin esittäviin taiteisiin – ehkä yhä enemmän monia taiteenlajeja yhdistäen. Haihatuksesta tulee taidekollektiivi Kinobox Obscuran teosten kotipesä – Kinobox Obscura -polkupyörä eli 3d cameraobscurafillari onkin jo siirretty Joutsaan.

Suunnitelmissa on festareiden, konserttien ja muiden yleisötapahtumien lisäksi taiteen ammattilaisten kursseja, työpajoja ja treeniviikonloppuja.

“Haihatukseen voi tulla esimerkiksi harjoittelemaan ja rakentamaan esitystä, pitää ensiesityksen täällä ja lähteä sitten maailmalle kiertämään”, Risto Puurunen visioi.

Haihatuksen henki ry on jatkossa yksi toimija laajassa yhteisössä: “Olemme todella iloisia, että taide raikaa jatkossakin Haihatuksessa, ja meidän toimintamme sen osana”, sanoo tähän saakka toimintaa pyörittäneen Haihatuksen henki ry:n puheenjohtaja Ellinoora Knuuttila.

“Haihatus on taidekeskus, jolla on loistopuitteet ja ihan mieletön historia. Merja Metsänen ja Raimo Auvinen tekivät täällä upeaa työtä, ja sitä on kunnia saada jatkaa ja viedä eteenpäin”, Puurunen sanoo.