Näyttelytilan ja -ajan haku

Näyttelytilan ja -ajan hakeminen

Taiteilijat, taiteilijaryhmät ja -järjestöt voivat hakea näyttelyaikaa Haihatukseen vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse haihatus@haihatus.fi. Laitathan otsikoksi NÄYTTELYHAKEMUS.

Kuvassa Sakari Kannoston Arkki | -veistos Haihatuksen galleriatalon edustalla. Kuva: Annina Mannila.

Taidelaitoksen näyttelytilat sijaitsevat violetin värisessä Haihatus-talossa ja sen pihapiirissä. Talo on rakennettu vuonna 1950 Joutsan kunnalliskodin B-osastoksi eli mielisairasosastoksi.

Sisätilat:
Talon alakerrassa on yhteensä 208m2 – 13 huonetta – valkoseinäistä tilaa. Lisäksi on rouheampaa lämmittämätöntä avovinttitilaa n. 200m2. Alakerta on jaettu lattian värin mukaa: sininen pääty 108m2 ja punainen pääty 92m2, lisäksi on käytettävissä koko vintti 200m2 tai päädyt n.100m2. Tila voidaan helposti jakaa kahteen tai useampaan osaan.

Ulkotilat:
Pihaa, puutarhaa ja peltoa on yhteensä n. 1,5 ha ja erilaisia ulkorakennuksia; Selostamotorni, Sanavarasto, Lava ja sen sivuhuone sekä Törppö-lasikuitutorni, joiden käytöstä voidaan neuvotella erikseen.

Näyttelymaksu

Hintaan sisältyvät näyttelyvalvonta sovitusti, markkinointi ja tiedottaminen. Hintaan eivät sisälly vakuutukset, ripustaminen, purkaminen, kuljetukset, avajaistarjoilu, painettu materiaali ja postitus.

Haihatuksen vuoden 2022 näyttelytilojen maksut ovat sovittavissa tapauskohtaisesti. Kysy tarjous sähköpostitse haihatus@haihatus.fi

Näyttelytilat vuokrataan esimerkiksi seuraavin jaoin:
– Koko talo: 200m2 12 huonetta + vintti 200m2
– Puolikas alakerta: sininen pääty 108m2 (huoneet 1 – 7) tai punainen pääty 100m2 huoneet (8 – 12)
– Yläkerta – kylmä vintti 200m2

Pienemmät tilat sekä ulkotilat ja -rakennukset sopimuksen mukaan.