Kita -Kineettisen taiteen talo

Tokero – The Mystic Spirit of Kita *** Grafiikka: Jari Johannes @jarijohannesgraphicsman

*** MUISTA KITA OPEN -monitaidepiknik 6.-7.8, tapahtuma löytyy myös Facebookista.***

KITA kutsuu uuteen taide-elämykseen! Kineettisen taiteen talossa on esillä luonnonvoimat kiehtovalla tavalla yhdistävää, tavalla tai toisella liikkeeseen perustuvaa taidetta. Gallerian ensinäyttelyn taiteilijat ovat Kati Hyyppä, Jari Johannes, Antti Immonen, Mimosa Pale, Walerija Peter ja Tuomo Vuoteenoma, joista jälkimmäinen toimii myös talon taiteellisena johtajana. Näyttelyn uumenissa on koettavana kineettisiä veistoksia, installaatioita, grafiikkaa, ääni- ja valotaidetta sekä performansseja. 

KITA sijaitsee aivan Nelostien kupeessa kauniilla rantatontilla. Vuosia tyhjillään ollut autiotalo on ehostettu erityiseksi kineettisen taiteen galleriaksi.

Haihatuksen juuret kineettiseen taiteeseen erikoistumiselle löytyvät vuosia jatkuneesta työstä Avantgardevekkula -näyttelykonseptin parissa, jonka yhtenä painopistealueena ovat olleet kineettiset veistokset ja installaatiot. Kyseessä on inhimilliseen uteliaisuuteen kannustava taidenäyttely, jonka teokset ovat visuaalisesti vaikuttavia, mutta myös ajatuksellisesti haastavia. Kiperistäkin aiheista löytyy rieumun ja mielikuvituksen avulla rakentavia ja sielullisia avainlastuja sekä näköaloja avaavia huippukohtia.

Kita on avoinna 2.7. – 7.8. ke-su klo 11-18 ja elokuun viikonloput la-su 11-18. Näyttely löytyy osoitteesta Tokerontie 11, Joutsa. Kahvio ja WC -palvelut sekä parkkipaikka autoille sijaitsee läheisen Huttula -ravintolan ympäristöstä.

Liput: 10/5 €. KITA on Museokorttikohde.

Facebook Instagram

Lisätietoja medialle antaa taiteellinen johtaja Tuomo Vuoteenoma osoitteessa: kita@haihatus.fi

KUVIA MEDIALLE TÄÄLTÄ!

Kitan toimintaa ovat tukeneet vahvasti Ravintola Huttula luovuttamalla kiinteistönsä Haihatuksen käyttöön sekä Leader Maaseutukehitys.