Kita – Kineettisen taiteen talo

KITA OPEN 2023 26.-27.8

Haihatus ja Kitagalleria juhlistavat kesäkauden päättymistä elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tarjolla on herkullinen kattaus poikkitaiteellista ohjelmistoa, joka tapahtuu Kitagallerian sekä Haihatuksen pihapiireissä. Esiintyjäkaarti koostuu kesänäyttelyn taiteilijoista sekä Haihatuksen ystävätaiteilijoista yli taiteen ja maan rajojen. Koettavana on esimerkiksi lauantaina turkulaisen Kehto Experimancen jättiläiskokoiset vauvanrattaat, joissa osallistujat pääsevät eläytymään varhaislapsuuteen uudestaan. Sunnuntaina taas mitellään vuosittaisen veistoskroketin mestaruudesta.

Juhlavieraat ovat tervetulleita leiriintymään Haihatuksen pihapiiriin lauantaiyön yli. Kaikkea ohjelmistoa pääsee nauttimaan KITA OPEN -rannekkeella, jolla pääsee kaikkiin näyttelyihin ja keikoille molempina päivinä. Rannekkeen hinta on 20€. Näyttelyt ovat avoinna normaaliin tapaan.

Linkkejä:
Tapahtuma FacebookissaAIKATAULUT –  ESIINTYJÄTRANNEKKEETPRESSFOTOS

Lisätietoja
KITA Taiteellinen johtaja Tuomo Vuoteenoma, puh. 050 369 3839, tuomo@haihatus.fi 

INTERVENTILAATIO – Kitagallerian kesänäyttely

Näyttely toimii itsenäisenä osana Taidelaitos Haihatuksen “Kaiken takana” -kesänäyttelyä. KITA OPEN -monitaidefest järjestetään näyttelyn päättäjäistapahtumana 26.-27.8.2023

Kesän 2023 näyttely fokusoituu kineettisen taiteen ja immersiivisyyden liittoon. Näyttely leikittelee sillä, miten kaksi luonteeltaan interaktiivista ja leikkisää taiteellista ajattelutapaa kohtaavat. Mukana näyttelyssä on performatiivisia veistoksia ja installaatioita, äänitaideteoksia sekä moniaistisesti koettavia tiloja, jotka kutsuvat näyttelyvierasta uppoamaan syvemmälle talon kerroksiin. Teokset ovat paikkasidonnaisia, KITA -rakennuksen ja ympäristön yksityiskohdista inspiroituneita ja levittäytyvät tänä kesänä jopa KITAn rantaveteen. Liikkeeseen perustuvat teokset toimivat erilaisten mekaniikkojen, materiaalien, fysikaalisten ilmiöiden ja analogisten sähkölaitteiden avulla. Näyttelyä luomassa on kattaus kineettisen taiteen ja immersiivisen teatterin parista tunnettuja taiteilijoita: Erik Alalooga, Artemisia Vulgaris – kollektiivi, Johanna Latvala, Henna Matanuska, Panu Ollikainen, Essi Pitkänen, Jenni Sormunen, Antti Tolvi sekä KITAn taiteellinen johtaja Tuomo Vuoteenoma.

KITA avattiin yleisölle vuonna 2022 jolloin vuosikymmeniä autiona ollut asuinrakennus remontoitiin kineettisen taiteen näyttelytilaksi.Gallerian yllättävät dimensiot sekä sijainti Nelostien ja Joutsansalmen kulman näyttävällä rantatontilla tekevät KITA -galleriasta erityisen vierailukohteen.

PRESSIKUVIA

www.haihatus.fi/kita

www.facebook.com/kitagalleria

Instagram: @kitagalleria

KITA ja Haihatus avoinna 17.6.-27.8.2023 / aukioloajat: ke-su 11-18 /Juhannus pe-su suljettu

KITA OPEN -monitaidefest 26.-27.8.2023

Haihatuksen 24. kesänäyttely Kaiken takana – tiedote.

Haihatuksen 24. kesänäyttely

Tiedustelut ja haastattelupyynnöt: Tuomo Vuoteenoma +358 50 3693839, kita@haihatus.fi

Liput:: 10 € / 8 € / Haihatuksen yhteislippu 20€ – KITA on Museokorttikohde.

Osoite: Tokerontie 11, 19650 Joutsa

KITA – Kineettisen taiteen talo sijaitsee idyllisessä puutarhassa Jousansalmen rannalla.

KITA on kineettisen taiteen erityisgalleria Joutsassa. Kineettisen taiteen talossa on esillä luonnonvoimat kiehtovalla tavalla yhdistävää, tavalla tai toisella liikkeeseen perustuvaa taidetta. Näyttelyssä voi nähdä ja kokea kineettisiä veistoksia, installaatioita, grafiikkaa, ääni- ja valotaidetta sekä performansseja. KITA sijaitsee aivan Nelostien kupeessa kauniilla rantatontilla. Vuosia tyhjillään ollut autiotalo on ehostettu erityiseksi kineettisen taiteen galleriaksi. Tutustu KITAn syntyprosessiin vuonna 2022 tästä!

KITAn kokonaan uusiutunut Interventilaatio -näyttely on osana Haihatuksen Kaiken takana -kesänäyttelyä. Näyttelyn taiteilijoita ovat Erik Alalooga, Artemisia Vulgaris, Johanna Latvala, Henna Matanuska, Panu Ollikainen, Essi Pitkänen, Jenni Sormunen, Antti Tolvi sekä taiteellinen johtaja Tuomo Vuoteenoma.

Haihatuksen juuret kineettiseen taiteeseen erikoistumiselle löytyvät vuosia jatkuneesta työstä Avantgardevekkula -näyttelykonseptin parissa, jonka yhtenä painopistealueena ovat olleet kineettiset veistokset ja installaatiot. Kyseessä on inhimilliseen uteliaisuuteen kannustava taidenäyttely, jonka teokset ovat visuaalisesti vaikuttavia, mutta myös ajatuksellisesti haastavia. Kiperistäkin aiheista löytyy rieumun ja mielikuvituksen avulla rakentavia ja sielullisia avainlastuja sekä näköaloja avaavia huippukohtia.

Facebook Instagram

2022 Kesänäyttely

Tokero – The Mystic Spirit of Kita *** Grafiikka: Jari Johannes @jarijohannesgraphicsman

Kitan toimintaa ovat tukeneet vahvasti Ravintola Huttula luovuttamalla kiinteistönsä Haihatuksen käyttöön sekä Leader Maaseutukehitys.

Lisätietoja medialle antaa taiteellinen johtaja Tuomo Vuoteenoma osoitteessa: kita@haihatus.fi

KUVIA MEDIALLE TÄÄLTÄ!