Kita -Kineettisen taiteen talo

KITA – Kineettisen taiteen talo sijaitsee idyllisessä puutarhassa Jousansalmen rannalla.

KITA on kineettisen taiteen erityisgalleria Joutsassa. Kineettisen taiteen talossa on esillä luonnonvoimat kiehtovalla tavalla yhdistävää, tavalla tai toisella liikkeeseen perustuvaa taidetta. Gallerian ensinäyttelyn taiteilijat ovat Kati Hyyppä, Jari Johannes, Antti Immonen, Mimosa Pale, Walerija Peter ja Tuomo Vuoteenoma, joista jälkimmäinen toimii myös talon taiteellisena johtajana. Näyttelyn uumenissa on koettavana kineettisiä veistoksia, installaatioita, grafiikkaa, ääni- ja valotaidetta sekä performansseja. 

Tutustu KITAn syntyprosessiin tästä!

KITA sijaitsee aivan Nelostien kupeessa kauniilla rantatontilla. Vuosia tyhjillään ollut autiotalo on ehostettu erityiseksi kineettisen taiteen galleriaksi.

Haihatuksen juuret kineettiseen taiteeseen erikoistumiselle löytyvät vuosia jatkuneesta työstä Avantgardevekkula -näyttelykonseptin parissa, jonka yhtenä painopistealueena ovat olleet kineettiset veistokset ja installaatiot. Kyseessä on inhimilliseen uteliaisuuteen kannustava taidenäyttely, jonka teokset ovat visuaalisesti vaikuttavia, mutta myös ajatuksellisesti haastavia. Kiperistäkin aiheista löytyy rieumun ja mielikuvituksen avulla rakentavia ja sielullisia avainlastuja sekä näköaloja avaavia huippukohtia.

KITA on avoinna jälleen kesällä 2023. Tiedotamme tulevaisuuden asioista ja tapahtumista sopivan hetken tullen. Tervetuloa!

Facebook Instagram

Lisätietoja medialle antaa taiteellinen johtaja Tuomo Vuoteenoma osoitteessa: kita@haihatus.fi

KUVIA MEDIALLE TÄÄLTÄ!

Tokero – The Mystic Spirit of Kita *** Grafiikka: Jari Johannes @jarijohannesgraphicsman

Kitan toimintaa ovat tukeneet vahvasti Ravintola Huttula luovuttamalla kiinteistönsä Haihatuksen käyttöön sekä Leader Maaseutukehitys.